SZC logo

Esztergomi Szakképzési Centrum

OM kód: 910005/005 | 2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u.24.

Intézmény logo

Géza Fejedelem Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Kedves Érdeklődő Diák!

Jelentkezésed beadásakor szakmai ágazatot választasz nemcsak nálunk, de Magyarország valamennyi technikumában és szakképző iskolájában is.

Döntésedet a tanulni kívánt alapszakmáról technikumban a 10. évfolyam, szakképző iskolában a 9. évfolyam ágazati alapoktatása után kell meghoznod. A képzés első szakaszában így lehetőséged lesz megismerni az egyes ágazathoz tartozó szakmákat. Sikeres ágazati alapvizsgád után kínáljuk fel számodra a tanulható szakmákat, melyeknek oktatását már most megterveztük. A tervezett oktatott szakmákat a technikum és a szakképző iskolatípusoknál  adjukmeg.Az alapszakmákról szóló részletes tájékoztatót a https://szakkepzes.ikk.hu/ weboldalon találsz.

Iskolánkban gyakorlatorientált oktatásban veszel részt. Havonta ösztöndíjat kapsz már a 9. évfolyamtól kezdődően. A szakirányú oktatásban pedig szakképzési munkaszerződést kötsz duális képzőhelyeddel. Ez azt jelenti, hogy a tanulás mellett saját jövedelmed lesz. A sikeres szakmai vizsga letétele után egyszeri pályakezdési hozzájárulásban részesülsz. Egy jól megválasztott szakma megszerzésével gyorsan érhetsz el anyagi függetlenséget. Nem kell elhelyezkedési gondoktól tartanod, mert a technikusok és a mesteremberek iránt nagy a kereslet a munkaerőpiacon.

 

A jelentkezők felvétele az általános iskolában elért tanulmányi eredményük alapján történik. Az iskola a 7. év végi és 8. osztály félévi tanulmányi eredményei alapján képezi a jelentkező tanulók rangsorát a magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem és idegen nyelv osztályzataiból. 

A 8. évfolyam féléve bármely tantárgyának tanulását elégtelennel záró tanulók jelentkezését elutasítja a technikumi képzésekről.

 

A szakképzésbe történő belépés másik feltétele az alapfokú iskolai végzettségen kívül egy foglalkozás-egészségügyi vizsgálat, amely megállapítja a jelentkezőről, hogy alkalmas-e a választott ágazat, ill. szakma tanulására, majd gyakorlására. A fevételt kizáró egészségügyi feltételeket a Beiskolázás 2021 menüpont /8. osztályosok felvételi tájékoztatójának melléklete tartalmazza.

A sport ágazat technikumi képzésében az iskola további felvételi feltételeket határoz meg, amelyeket a 8. osztályosok felvételi tájékoztató melléklete tartalmaz a Beiskolázás 2021 menüpontban.

 

Az intézmény alapító okirata alapján SNI-s tanulókat kizárólag a szakképző iskolai képzés ágazati alapoktatására tudunk felvenni (technikumira nem). Kérjük az SNI tanulókat és szüleiket, hogy a felvételi eljárás megkezdése előtt tájékozódjanak arról, hogy az iskola milyen, az egészségügyi alkalmassággal kapcsolatos, – így az SNI tanulókra vonatkozó – speciális elbírálási szabályokat határoz meg.

A BTMN-es és SNI-s tanulókra vonatkozó speciális értékelési szabályok meghatározásakor az illetékes szakértői bizottság által kiadott – még érvényben lévő – szakértői véleményben foglaltak az irányadóak. A különleges bánásmódot igénylő tanulókat megillető kedvezmények biztosításához kérjük, hogy a jelentkezési laphoz csatolják a szakértői véleménymásolatát.

Technikumban és Szakképző Iskolában is egy élő idegen nyelvet tanítunk. Az általános iskolában tanult angol vagy német nyelv tanulását folytatják diákjaink.

Amennyiben felvételi tájékoztatónk elolvasása után további kérdéseik vannak, munkatársaink e- mailben, telefonon valamint -- a járványhelyzettől függően -- személyesen adnak bővebb felvilágosítást az első oldalon található elérhetőségeinken.

 

A honlapunk Beiskolázás 2021 menüpontjában az egyes iskolatípusok, a technikum és a szakképző iskola felvételi tájékoztatója található.

Sikeres felvételit kívánunk a jelentkezőknek.

Akács Róbert,igazgató

Szocskáné Bukaresti Margit,igh.

Lamperthné Srutek Beáta igh.

Dr. Dávid Patrik igh.

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Esztergomi Szakképzési Centrum


Géza Fejedelem Technikum és Szakképző Iskola

2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u.24.

Telefon: +36 70/684-8732

E-mail: titkar@gezaf.hu

OM azonosító: 910005/005


2024Géza Fejedelem Technikum és Szakképző Iskola