SZC logo

Esztergomi Szakképzési Centrum

OM kód: 910005/005 | 2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u.24.

Intézmény logo

Géza Fejedelem Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 20.


Igazgatóság

  Nyugodj békében kolléga!

  Tegnap kaptuk a szomorú hírt, hogy iskolánk oktatója Ocztos István elhunyt. Hiányozni fogsz István! Nyugodj békében!

  Nyugodj békében kolléga!

  Tegnap kaptuk a szomorú hírt, hogy iskolánk oktatója Ocztos István elhunyt. István 2023. júliusában jelentkezett a meghirdetett építészmérnöki állásunkra. Szimpatikus személyisége, tudása, lényeglátása, tanítani akarása hamar meggyőzött minket arról, hogy ő az alkalmas jelölt.

  1962-ben született Budapesten, a 80-as években végzett építészmérnökként. Később mérnöktanári végzettséget szerzett. A tanítással a 2010-es évek elején került kapcsolatba. Több középiskolában oktatott szakmai elméleti tárgyakat. Emellett épületek tervezésével és festészettel foglalkozott. 10-nél több önálló kiállítása volt, még ennél is több csoportos tárlaton szerepelt képeivel. Díszlettervezés, látványtervek készítése, videókészítés szintén szerepelt művészi repertoárjában. Saját Youtube csatornát üzemeltetett.

  Sajnos ezeket a képességeit nálunk már nem bontakoztathatja ki, pedig nagy szükség lett volna rá. Fájdalmasan kevés idő jutott a közös munkára. Lelkesen, nagy odafigyeléssel kezdte meg a tevékenységét nálunk. Még szerződése sem volt, de már könyveket kért, hogy felkészülhessen a foglalkozásokra. 61 éve dacára az óráin kihasználta az informatika adta lehetőségeket és alkalmazta a digitális technikát, az elektronikus tankönyveket. Az analóg eszközök sem álltak távol tőle, a táblai vonalzókészlet mindig vele volt a rajzórákon.

  Hórihorgas alakját már messziről látni lehetett. Bármi történt, állandóan mosolygott. Szeretett és tudott is beszélgetni, tele volt tervekkel, ötletekkel. Jövő hétre terveztük azt, hogy meglátogatom az óráját, hogy ne csak az elmondásaiból tudjam, mit is csinál a foglalkozásain. Sajnos erre már soha nem kerül sor.

  Az utóbbi időben fotózással foglalkozott. Az épületek mellett a természetet szerette fényképezni. Sok képet csinált az égről, a felhőkről. Most már ő is ott van és elképzelhető, hogy most pár napon keresztül ő igazgatja majd a felhőket, amelyeket a lelkes fotósok fényképeznek.

  Szép hagyomány az iskolában, hogy minden novemberben megemlékezünk elhunyt tanártársainkról. Egy kis tábla felkerül a kopjafára, felolvassuk a nevüket és emlékezünk rájuk.

  István! Sajnos ettől az évtől a Te neved is ott lesz az emlékművön. Nyugodj békében!

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Kiemelkedő évforduló!

  Kiemelkedő évforduló!

  Kiemelkedő évforduló!

  2024. jún. 7.


  Igazgatóság és Korinek András

  Újabb sikeres vizsgák!

  Újabb sikeres vizsgák!

  Kedves Látogatóink!

  2024. jún. 5.


  Korinek András

  FRISS SPORT!

  FRISS SPORT!

  Újfent kötelességünknek érezzük beszámolni az iskolánkat övező sportsikerekről, kiemelkedő teljesítményekről!

  2024. máj. 31.


  Korinek András


  Partnereink

  SZC logo

  Esztergomi Szakképzési Centrum


  Géza Fejedelem Technikum és Szakképző Iskola

  2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u.24.

  Telefon: +36 70/684-8732

  E-mail: titkar@gezaf.hu

  OM azonosító: 910005/005


  2024Géza Fejedelem Technikum és Szakképző Iskola