Kedves Szülők! Kedves Diákok!

A rendkívüli felvételi eljárás keretében azok a tanulók is felvételt nyerhetnek intézményünkbe, akiknek ez a rendes felvételi eljárásban nem sikerült. A rendkívüli felvételi eljárásban a tanulóknak, illetve kiskorú tanulók esetében a törvényes képviselőjüknek egyénileg kell jelentkezniük közvetlenül az iskolában.

Az alábbi ágazatokra / szakmákra jelentkezhetnek 2023. május 8–19. között

Technikum

Ötéves szakmai oktatás, amelynek sikeres elvégzése után a tanulók érettségi bizonyítványt és szakmai oklevelet szerezhetnek.

Ágazat Szakma Felvehető létszám
Rendészet és közszolgálat Közszolgálati technikus 16 fő
Sport ágazat Sportedző (a sportág megjelölésével) - sportszervező 15 fő

Szakképző iskola

Hároméves szakmai oktatás, amelynek sikeres elvégzése után a tanulók szakmai bizonyítványt szerezhetnek.

Ágazat Szakma Felvehető létszám
Építőipar ágazat Festő, mázoló, tapétázó 6 fő

Kizárólag a fenti szakmákra lehet jelentkezni. A többi szakmában a felvételi eljárás lezárult.

  • A rendkívüli felvételi eljárás első szakaszának végén, 2023. május 19-én az igazgató értesíti a tanulókat a jelentkezésük elfogadásáról. Az igazgató a jelentkezők tanulmányi eredménye alapján hoz döntést. A 8. évfolyam féléve bármely tantárgyának tanulását elégtelennel záró tanulók technikumba történő jelentkezését elutasítja az iskola.
  • A második szakaszban - valamennyi szakma oktatásának megkezdéséhez szükséges – kötelező egészségügyi alkalmassági vizsgálatra hívja be az igazgató az elfogadott jelentkezéssel rendelkező tanulókat.
  • Továbbá pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venniük a Sportedző – sportszervező és a Festő, mázoló és tapétázó szakmára jelentkezőknek. Sport ágazatban fizikai felmérésre kerül sor: ingafutás, kötélmászás, karhajlítás fekvőtámaszból, felülés, törzsemelés. A festő, mázoló és tapétázó szakmára jelentkezőknél a pályaalkalmassági vizsgálat a tériszonyt, színtévesztést, színlátást és térlátást méri fel.
  • Az iskolánkba jelentkező SNI tanulónak és törvényes képviselőjének személyes, helyzetfelmérő beszélgetésen kell részt venniük előre egyezetetett időpontban.

Jelentkezéshez a következő dokumentumok benyújtását kérjük elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre vagy személyesen az iskolatitkár, Hartmann-Erős Kinga 104 sz. irodájában:

  • Az iskola honlapjáról letölthető jelentkezési lap kitöltve és a törvényes képviselők által aláírva (A jelentkezési lap elérése: gf.edu.hu >Dokumentumok> Letölthető dokumentumok> Jelentkezési_lap_rendkivuli_felveteli_eljarasban_2023 )
  • A hetedik évvégi bizonyítvány és a nyolcadik félévi értesítő fénymásolata
  • SNI és BTMN-es tanulók esetében pedagógiai szakszolgálat szakértői véleménye
  • Sport ágazatban sportegyesületi tagságról szóló igazolás

2023. május 19. után újabb jelentkezési lehetőséget kínál az iskola augusztus 31-ig a fenti három szakmában, amennyiben a felvehető létszám májusban nem telik be.

Esztergom, 2023. április 30.

 

A felvételt nyert tanulók orvosi alkalmassági vizsgálatának időpontjai a 2023/2024-es tanévre

 

Képkivágás o1

Képkivágás o2

 Képkivágás o3

Képkivágás o4

Képkivágás o5

Képkivágás o6