Berta Judit iskolai szociális segítő

Esztergomi Híd Szociális, Családsegítő és Gyermekjóléti Központ

Kedden és pénteken a földszint 128. szobában

Telefon: 70/640-2341,         email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fogadó óra: kedd: 13-14

Segítség a tanulóknak

Szeretnék segíteni annak, akit bántott valaki, akinek iskolai, közösségi vagy családi gondjai, konfliktusai vannak. Vagy aki úgy érzi, hogy magányos, és szeretné, ha valaki meghallgatná.

Információt nyújtok a tanulókat érintő ellátásokról, tanácsadást és segítő beszélgetést tartok. Igény szerinti témákban csoportos foglalkozást tartok.

Segítség az oktatóknak

Az iskolai szociális munka célja a gyermekek, tanulók veszélyeztetettségének megelőzése, a lemorzsolódás csökkentéseInformációt nyújtok a gyermekeket segítő szolgáltatásokróltanácsadást és segítő beszélgetést tartok. Közvetítek a gyerekek és a szülők és az iskola között. Tovább irányítok segítő szakemberek felé (iskolapszichológus, fejlesztő pedagógus, Gyermekjóléti Szolgálat, stb.) Drogprevenciós, egészségnevelési, önismereti, konfliktuskezelési, érzékenyítő csoportfoglalkozásokat tartok.

Segítség a szülőknek

Segítséget nyújtok a szülőknek a gyermekükkel kapcsolatos problémáikban. Otthoni nevelési, fegyelmezési gondokban, az otthoni tanulással kapcsolatos nehézségek, konfliktusok megoldásában, az egészséges életmódra való rászoktatásban.

Információt nyújtok a szociális és pénzbeli ellátásokról, tanácsadást és segítő beszélgetést tartok. Közvetítek a gyerekek és a szülők és az iskola között. Tovább irányítok segítő szakemberek felé (iskolapszichológus, Gyermekjóléti Szolgálat, stb.).